Sukupolven vaihdos Kanasten kuljetusyrittäjäperheessä

Kanasten kuljetusyrittäjäperheessä aloitti yrittäjänä jo kolmas sukupolvi, Karri jatkoi isänsä Askon ja ukkinsa Martin osoittamalla tiellä.

Martti Kananen aloitti vuonna 1960 kuljetusyrittäjänä. Hän oli Kajaani-yhtiön ajossa, talvella raakapuuta ja kesäisin rakentamassa ja kunnostamassa metsäautoteitä. Kuorma-autona hänellä oli 88 Volvo. 1968 suoritealaksi vaihtui nestekaasun jakelu. Hän toimitti kauppoihin ja muihin myyntipisteisiin nestekaasupulloja Kajaanin varastolta. Autoksi vaihtui Mercedes Benz.

Sukupolven vaihdos Autoilija Asko Kananen

1973 suoriteala vaihtui taas, nyt autoksi tuli Bedfort J6 kolmikaatokipillä ja siinä nosturi Hiab 55. Kuten varusteista selviää, suoritealaksi tuli nosto ja kuljetustyöt. Asiakkaina olivat Kajaanin kaupunki ja rakennusliikkeet. Martti Kananen jatkoi samalla suoritealalla vuoteen 1991 asti jolloin jäi eläkkeelle.

Martin poika Asko aloitti kuljetusyrittäjänä 38 vuotiaana 1.2.1991. Isänsä Martin aloittama liiketoiminta ja liikennelupa siirtyivät hänelle. Autona oli Scania 142 ja Hiab 280 nosturi. Tärkeimpinä asiakkaina olivat sähköyhtiöt Kainuun alueella.

Sukupolven vaihdos Autoilija Asko Kananen kuva3

Seuraavaksi autoksi Asko vaihtoi järeämmän 4-akselisen Scania 143. Asko työllisty edelleen sähköyhtiöiden ajossa, tehden hyvin monipuolisia nosto- ja kuljetustöitä. Myös yksityisiä ihmisiä palveltiin. Scania 143 palveli pitkään, vasta 2008 Asko vaihtoi autoa, työpariksi tuli Scania R500 ja Hiab 422 XS.
Karri Kananen alkoi valmistautua jatkamaan perheyritystä käymällä kuljetusyrittäjäkurssin vuonna 2009. Opetusta yrityksen toimintaan ja palveluun hän oli saanut jo lapsesta asti. Hyvän asiakassuhteiden hoito, joustavan ja luotettava palvelu, hyvä ammattitaidon ja liiketoimintaosaaminen on mahdollistanut yrityksen pitkän uran tavarankuljetuksen haastavilla markkinoilla. Vaikka Karri on ollut yrittäjä vasta kuluvan vuoden alusta, on hänellä jo pitkä kokemus harjoittamastaan liiketoiminasta. Hän on kuitenkin ollut mukana toiminnassa, vaikka välillä ollut palkkatyössä myös muualla.